Primerjava izbranih različic

Prikazane so razlike med izbrano in trenutno različico strani.

Poveži s tem pogledom primerjave.

Both sides previous revision Prejšnja revizija
Naslednja revizija
Prejšnja revizija
rogaska-slatina [07.02.2012]
Turist
rogaska-slatina [16.07.2012]
Turist
Vrstica 1: Vrstica 1:
 ====== Rogaška Slatina ====== ====== Rogaška Slatina ======
-[[Rogaška Slatina]] se nahaja ​na vzhodni strani ​[[Slovenija|Slovenije]],​ le nekaj kilometrov od Hrvaške meje. Poznana je predvsem po termalnih vrelcih, zaradi katerih je v samem centru mesta nastalo veliko hotelov. Iz vrelcev med drugim teče tudi voda, bogata z magnezijem, ki jo komercialno tržijo pod imenom Donat Mg.+{{:​rogaska_slatina.jpg |}} 
 +[[Rogaška Slatina]] se nahaja ​v vzhodnem delu [[Slovenija|Slovenije]],​ le nekaj kilometrov od Hrvaške meje. Poznana je predvsem po termalnih vrelcih, zaradi katerih je v samem centru mesta nastalo veliko hotelov. Iz vrelcev med drugim teče tudi voda, bogata z magnezijem, ki jo komercialno tržijo pod imenom Donat Mg.
  
 Prav zaradi termalnih vrelcev se v Rogaški Slatini nahaja veliko število hotelov, najstarejši med njimi imajo že več kot stoletno tradicijo, kraj pa je razvil močan zdraviliški turizem z veliko tujimi gosti. Prav zaradi termalnih vrelcev se v Rogaški Slatini nahaja veliko število hotelov, najstarejši med njimi imajo že več kot stoletno tradicijo, kraj pa je razvil močan zdraviliški turizem z veliko tujimi gosti.
  
 Rogaška slatina je poznana tudi po steklarni ter po Rogaških kristalih, ki predstavljajo tudi lepo darilo. Rogaška slatina je poznana tudi po steklarni ter po Rogaških kristalih, ki predstavljajo tudi lepo darilo.