Primerjava izbranih različic

Prikazane so razlike med izbrano in trenutno različico strani.

Poveži s tem pogledom primerjave.

Both sides previous revision Prejšnja revizija
Naslednja revizija
Prejšnja revizija
dunaj [16.07.2012]
Turist
dunaj [18.04.2017]
Turist
Vrstica 5: Vrstica 5:
 Danes [[Dunaj]] privablja predvsem umetnike, svoj čas pa so tu bivali tudi številni znani Slovenci – med drugim sta tam ustvarjala in študirala dr. France Prešeren in arhitekt Jože Plečnik. Čeprav star pregovor pravi, da naj "kdor gre na Dunaj, pusti trebuh zunaj," ​ pa si je - , ko smo tam -  brez obotavljanja treba privoščiti vsaj kos njihove znamenite Sacher torte ter Dunajski zrezek. Danes [[Dunaj]] privablja predvsem umetnike, svoj čas pa so tu bivali tudi številni znani Slovenci – med drugim sta tam ustvarjala in študirala dr. France Prešeren in arhitekt Jože Plečnik. Čeprav star pregovor pravi, da naj "kdor gre na Dunaj, pusti trebuh zunaj," ​ pa si je - , ko smo tam -  brez obotavljanja treba privoščiti vsaj kos njihove znamenite Sacher torte ter Dunajski zrezek.
  
-{{ http://www.euxus.eu/wien/a800/84290016-wiener-schnitzel.jpg?​400x300 }}+{{ https://www.gutekueche.at/img/rezept/170/​wiener-schnitzel.jpg?​400x300 }}
  
 ===== Promet ===== ===== Promet =====
Vrstica 11: Vrstica 11:
  
 ===== Vodič ===== ===== Vodič =====
-Dunaj ima zelo dobro in pregledno urejene in označene svoje znamenitosti. Dober vodnik po njih je npr. DK Eyewitness travel Vienna, ki ga lahko kupite v [[http://​bestseller.si/​stran.php?​isbn13=9781405346962|spletni knjigarni]]. Prav vam bo prišel tudi zemljevid postaj in prog podzemne železnice, ki ga lahko dobite na večjih postajah ter v elektronski obliki na spletni strani [[http://​www.wienerlinien.at/​|železnic]].+Dunaj ima zelo dobro in pregledno urejene in označene svoje znamenitosti. Dober vodnik po njih je npr. DK Eyewitness travel Vienna, ki ga lahko kupite v [[http://www.bestseller.si/​knjiga/​9780241208274/​dk-eyewitness-travel-guide-vienna|spletni knjigarni]]. Prav vam bo prišel tudi zemljevid postaj in prog podzemne železnice, ki ga lahko dobite na večjih postajah ter v elektronski obliki na spletni strani [[http://​www.wienerlinien.at/​|železnic]].