Primerjava izbranih različic

Prikazane so razlike med izbrano in trenutno različico strani.

Poveži s tem pogledom primerjave.

Both sides previous revision Prejšnja revizija
benetke [17.07.2012]
Turist
benetke [17.07.2012] (Trenutna)
Turist
Vrstica 2: Vrstica 2:
 {{:​benetke.jpg |}} {{:​benetke.jpg |}}
 **Benetke** so glavno mesto [[Italija|italijanske]] dežele Benečije in so svetovno znano obmorsko mesto kanalov in mostov, ki se razteza preko številnih majhnih otokov v zahodni obali severnega dela Jadranskega morja. Mesto je nastalo v petem stoletju našega štetja. Benetke so bile skozi zgodovino znane predvsem po karnevalih, igrah na srečo, plesih v maskah in umetnosti. **Benetke** so glavno mesto [[Italija|italijanske]] dežele Benečije in so svetovno znano obmorsko mesto kanalov in mostov, ki se razteza preko številnih majhnih otokov v zahodni obali severnega dela Jadranskega morja. Mesto je nastalo v petem stoletju našega štetja. Benetke so bile skozi zgodovino znane predvsem po karnevalih, igrah na srečo, plesih v maskah in umetnosti.
-Glavne turistične znamenitost v Benetkah so trg in bazilika Svetega Marka, Doženova Palača, zvonik Campanile, ki je visok kar 99 metrov, operna hiša La Fenice, otok Murano s steklarskimi delavnicami,​ gledališče Carlo Goldoni in številni mostovi (Rialato, Accademia, itd). Glavna atrakcija Benetk pa so tudi gondole in gondoljerji.+ 
 +Glavne turistične znamenitost v Benetkah so trg in bazilika Svetega Marka, Doževa palača, zvonik Campanile, ki je visok kar 99 metrov, operna hiša La Fenice, otok Murano s steklarskimi delavnicami,​ gledališče Carlo Goldoni in številni mostovi (Rialato, Accademia, itd). Glavna atrakcija Benetk pa so tudi gondole in gondoljerji.